Otorinolaringologjia dhe Kirurgjia Otorinolaringologjike
Është specialiteti kirurgjikal i cili përfshin të gjitha sëmundjet që fokusohen në hundë, sy, qafë edhe fyt. Aktiviteti këshillues I pacienteve është kryer në mënyrë që të përqëndrojë situatën klinike në një kurë të caktuar farmakologjike dhe më pas të inicioje me ndërhyrjen kirurgjikale.
Më poshtë është lista me aktivitetet kryesore kirurgjikale:
 • Kirurgjia e hundës
 • Kirurgjia morfofunksionale e hundës
 • Kirurgjia e murit ndarës të hundës dhe valvulës nazale
 • Kirurgjia endoskopike e polipeve nazale dhe sinuseve paranazale
 • Kirurgjia e vrimave në murin ndarës nazal
 • Diafragmave coanale, epistaksis
 • Kirurgjia në rastet e gërhitjes
 • Adenotomia endoskopike
 • Adenotosilektomia
 • Kirurgjia cavo-orale
 • Kirurgjia e gjendrave salivare
 • Kirurgjia e laringut dhe qafës
 • Diagnosa Mikrolaringoskopike
 • Kirurgjia e sëmundjeve malinje dhe beninje të laringut
 • Kirurgjia funksionale rikonstruktive e laringut
 • Kirurgjia e tiroideve dhe paratiroideve
 • Citi ne pjesen median-laterale të qafës
To Top